GLP
Tel.: +36 1 476 1100
Fax.: +36 1 476 1390
Cím: 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.
Levélcím: 1437 Budapest, Pf. 839.
Híreink
2015-02-15 14:08:56
2014.02.13-án a Sajó-völgyben Putnok és Sajószentpéter levegő-egészségügyi helyzete EGÉSZSÉGTELEN minősítést kapott. Az érzékeny személyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak, az asztmásoknak szükséges lehetett az egyéni védőeszköz használata.További kilenc városban is meghaladta a kisméretű részecske (PM10) szennyezettség az egészségügyi határértéket. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a levegőminőség javulása nem várható az érintett térségekben. Javasoljuk, hogy továbbra is tartsák be egészségi tanácsainkat.
2015-02-06 07:20:47
A tegnapi nap folyamán (02.04.) a Sajó-völgyben Putnok és Sajószentpéter levegő-egészségügyi helyzete kapott KIFOGÁSOLT minősítést. Az érintett településeken az érzékeny populációnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján ma délután is határérték feletti kisméretű részecske (PM10) szennyezettség várható a térségben. Javasoljuk, hogy továbbra is tartsák be egészségi tanácsainkat.
2015-02-02 13:00:25
Vasárnap (02.01.) az időjárási helyzet az Észak-Magyarországi régióban ismét kedvezett a légszennyező anyagok feldúsulásának, öt település (Miskolc, Hernádszurdok, Putnok, Kazincbarcika és Sajószentpéter) levegő-egészségügyi helyzete kapott KIFOGÁSOLT minősítést. Az érintett településeken a keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, és a légszennyezettségre érzékeny személyeknél jelentkezhettek légzőszervi tünetek. Javasoljuk az érzékeny populációnak, hogy tartsák be egészségi tanácsainkat. A fenti települések levegő-egészségügyi helyzetében komolyabb változás a mai nap folyamán nem várható.
2015-01-30 13:07:16
A tegnapi nap folyamán a csapadékos és szeles időjárásnak köszönhetően a monitorozott települések többségében elfogadható volt a levegő-egészségügyi helyzet, már csak Vác és Dunaújváros kapott KIFOGÁSOLT minősítést. Az érintett településeken javasoljuk az érzékeny és beteg embereknek, hogy lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a megerőltető testmozgást. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján, a mai napon, a települések levegőminőségben jelentős változás nem várható.
2015-01-29 10:50:20
A tegnapi nap folyamán továbbra is az Észak-Magyarországi régióban, emellett Nyíregyházán és Vácon kellett a légszennyezés rövid távú egészségkárosító hatásával számolni, összesen öt település levegő-egészségügyi helyzete kapott KIFOGÁSOLT minősítést. Az érintett településeken a keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyeknél jelentkezhettek légzőszervi tünetek. Javasoljuk az érzékeny populációnak, hogy minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, kerüljék a kültérben végzett aktív testmozgást, fizikai munkát. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján ma délután is a határérték feletti kisméretű részecske (PM10) szennyezettség várható a térségben.
2015-01-29 10:03:12
A hétvégén és a hét elején a csapadékos időjárásnak köszönhetően az ország valamennyi monitorozott településén elfogadható volt a levegőminőség. 2015.01.27-én Putnokon, Miskolcon és Sajószentpéteren a kisméretű részecske szennyezettség meghaladta az egészségügyi határértéket, KIFOGÁSOLT minősítést kapott a városok levegő-egészségügyi helyzete. Az érintett települések levegőminőségében holnapig nem várható komolyabb változás. Az idősek, légzőszervi betegségben szenvedők panaszai kis mértékben erősödhetnek, köhögés, enyhe légzési tünetek jelentkezhetnek, ezért tartsák be egészségi tanácsainkat. Az ország többi monitorozott településén viszont nem kellett a légszennyezettség rövidtávú egészségkárosító hatásával számolni.
2015-01-22 11:57:09
Továbbra is a Sajó völgyben KIFOGÁSOLT a levegő-egészségügyi helyzet (Putnok, Sajószentpéter, Kazincbarcika), a többi településen elfogadható a levegőminőség. A legfrissebb légszennyezettségi adatok és a meteorológiai előrejelzés alapján a nap hátralevő óráira a fenti települések levegő-egészségügyi helyzetének komolyabb változása nem várható. Javasoljuk az érzékeny és beteg embereknek, hogy továbbra is tartsák be egészségi tanácsainkat.
2015-01-21 10:41:30
2015. január 20-án az időjárási viszonyoknak köszönhetően a monitorozott települések többségében elfogadható volt a levegő-egészségügyi helyzet, már csak Putnok és Sajószentpéter kapott ?Kifogásolt? minősítést. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján, a mai napon, az érintett települések levegőminőségében jelentős változás nem várható. Javasoljuk az érzékeny és beteg embereknek, hogy lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a megerőltető testmozgást.
2015-01-21 10:40:43
Az enyhe idő hatására egyes kora tavaszi allergén növények pollenszórása már január elején elkezdődött. Amíg jelentősebb lehűlés nem következik be, a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporának mennyisége várhatóan fokozatosan emelkedik, és helyenként - elsősorban a Dunántúl déli részén, valamint az Alföldön - elérheti a tüneteket okozó közepes, vagy akár a magas szintet is.
2015-01-19 15:35:49
A hétvégén az Észak-Magyarországi régióban és Pest megyében kellett a légszennyezés rövid távú egészségkárosító hatásával számolni. Január 17-én öt település levegő-egészségügyi helyzete kapott kifogásolt minősítést, viszont Vácon, Putnokon és Dunaújvárosban a szennyezettség meghaladta - a kisméretű részecske tekintetében - a tájékoztatási küszöböt. Vasárnap (01.18) az időjárási helyzet (szélcsend) az érintett térségben továbbra is kedvezett a légszennyező anyagok feldúsulásának. A Sajó völgyben ismét egészségtelen levegő-egészségügyi helyzet alakult ki.
Friss publikációk
ANNA PALDY AND JANOS BOBVOS
Central European Journal of Occupational and Environmental Medicine 2014; 20(1-2):51-67
Archív publikációink
Szakmai Kapcsolatok
Kiemelt Feladataink
Projektek
Válassza ki a fenti lenyíló menübol a projektet, melyre kiváncsi!
Korábbi honlapunk
Korábbi honlapunk a www.oki.antsz.hu címen érhető el!