GLP
Tel.: +36 1 476 1100
Fax.: +36 1 476 1390
Cím: 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.
Levélcím: 1437 Budapest, Pf. 839.
Híreink
2015-07-06 15:22:16
Tegnap több mérőállomással megfigyelt településen a napsütésben gazdag nyári időjárás következtében az ózonterhelés meghaladta az egészségügyi határértéket, tizenhét város (Budapest, Százhalombatta, Sopron, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Győr, Esztergom Tatabánya, Veszprém, Hernádszurdok, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Oszlár, Salgótarján, Eger, Szolnok) kapott kifogásolt minősítést.
Az érzékeny, beteg és idős emberek, gyerekek, kismamák a déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, tartózkodjanak az aktív testmozgástól, inkább a kora reggeli és késő esti órákban menjenek ki a levegőre. Egészséges emberek is kerüljék a szabadban végzett nehéz fizikai munkát, aktív testmozgást.
A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján ma délután is a határértéket meghaladó ózon szennyezettség várható az ország nagy részén.
2015-06-09 13:09:11
Tegnap az ózonterhelés továbbra is több városban meghaladta az egészségügyi határértéket, tizenkét város (Budapest, Százhalombatta, Mosonmagyaróvár, Győr, Esztergom, Tatabánya,
Ajka, Veszprém, Debrecen, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter) kapott kifogásolt minősítést. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a mai nap folyamán is határértéket meghaladó ózon szennyezettség várható. Az érintett térségekben a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye megnőhet Az érzékeny populáció tagjai a déli, délutáni órákban továbbra is minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, tartózkodjanak az aktív testmozgástól, inkább a kora reggeli és késő esti órákban menjenek ki a levegőre.
2015-04-17 12:53:03
Tegnap több mérőállomással megfigyelt településen, a napos, meleg időjárás következtében az ózonterhelés meghaladta az egészségügyi határértéket, hat város (Hernádszurdok, Mosonmagyaróvár, Szentgotthárd, Esztergom, Ajka, Tatabánya) kapott kifogásolt minősítést. Az érintett térségekben a légzőszervi tünetek előfordulásának esélye megnőtt. Az arra érzékenyek a délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, tartózkodjanak az aktív testmozgástól, inkább a kora reggeli és késő esti órákban menjenek ki a levegőre. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a fenti városok levegő-egészségügyi helyzetében a nap hátralévő részében komolyabb változás nem várható.
2015-03-10 10:44:10
A tegnapi nap folyamán a monitorozott települések közül 6 városában (Budapest, Százhalombatta, Kazincbarcika, Salgótarján, Szolnok, Debrecen) KIFOGÁSOLT a levegőminőség, Nyíregyháza esetében pedig a kisméretű részecske szennyezettség meghaladta a tájékoztatási küszöböt, EGÉSZSÉGTELEN minősítést kapott. Az érintett településeken az érzékeny populációnál légzőszervi tünetek jelentkezhettek, a betegek panaszai súlyosbodhattak. A gyermekek, kismamák, idősek, asztmában és egyéb légzőszervi, illetve keringési betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, aktív testmozgást. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján ma délután is a határérték feletti kisméretű részecske (PM10) szennyezettség várható az érintett térségekben.
2015-02-24 15:44:31
A tegnapi csapadékos időjárásnak köszönhetően kismértékben javult a monitorozott települések levegőminősége. Az Észak-Magyarországi régióban már csak Putnokon EGÉSZSÉGTELEN a levegő, és öt város (Vác, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Mosonmagyaróvár) kapott KIFOGÁSOLT minősítést. Az érintett városokban a gyermekek, kismamák, az idősek, asztmában és egyéb légzőszervi, illetve keringési betegségben szenvedők kerüljék a szabadban történő tartózkodást, aktív testmozgást. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján, a nap folyamán a csapadékkal érintett területeken javulás, míg más térségekben komolyabb változás nem várható a levegőminőségben.
2015-02-23 11:07:03
A hétvégén ország több monitorozott településén továbbra is magas volt a kisméretű részecske szennyezettség. Február 21-én nyolc városban fordult elő határérték túllépés, illetve Miskolc, Putnok, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Dunaújváros esetében EGÉSZSÉGTELEN a levegő. Február 22-én a monitorozott települések egy részében javult a levegőminőség, már csak az Észak-Magyarországi régió három településén (Miskolc, Putnok, Sajószentpéter) volt EGÉSZÉGTELEN a levegő és hat város kapott KIFOGÁSOLT minősítést. Az érintett térségekben az idősek, légzőszervi betegségben szenvedők panaszai kis mértékben erősödhettek, köhögés, enyhe légzési tünetek jelentkezhettek, ezért továbbra is tartsák be egészségi tanácsainkat. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a fenti városok levegő-egészségügyi helyzetében a nap hátralévő részében javulás várható.
2015-02-16 10:27:49
A Sajó völgy két településén (Putnok, Sajószentpéter) továbbra is EGÉSZSÉGTELEN a levegőminőség. Az ország több városában (13db) a kisméretű részecske (PM10) koncentrációja meghaladta az egészségügyi határértéket, KIFOGÁSOLT minősítést kaptak. Az érintett településeken javasoljuk az érzékeny populációnak, hogy továbbra is tartsák be egészségi tanácsainkat. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján ma délután is magas PM10 szennyezettség várható a térségben.
2015-02-15 14:15:13
A tegnapi nap folyamán (02.14.) az Észak-Magyarországi régió három települése (Putnok, Sajószentpéter, Kazincbarcika) a magas kisméretű részecske terhelés miatt EGÉSZSÉGTELEN minősítést kapott, illetve 14 további város levegő-egészségügyi helyzete KIFOGÁSOLT.Az érintett térségekben javasoljuk a keringési, légzőszervi betegségben szenvedő, főleg időskorúaknak, a légszennyezettségre érzékeny személyeknek, hogy kerüljék a szabadban történő tartózkodást, aktív testmozgást.A meteorológiai előrejelzés alapján a városok levegő-egészségügyi helyzetében holnap reggelig lényeges változás nem várható.
Friss publikációk
ANNA PALDY AND JANOS BOBVOS
Central European Journal of Occupational and Environmental Medicine 2014; 20(1-2):51-67
Archív publikációink
Szakmai Kapcsolatok
Kiemelt Feladataink
Projektek
Válassza ki a fenti lenyíló menübol a projektet, melyre kiváncsi!
Korábbi honlapunk
Korábbi honlapunk a www.oki.antsz.hu címen érhető el!